Spinattærte med hytteost og rødløg

Spinattærte med hytteost og rødløg

En lækker grøntsagstærte med sprød bund er altid lækkert til aftensmad eller som en nem frokost at have med dagen efter. Her har jeg lavet en spinattærte med hytteost, som gør den dejlig svampet og lækker, mens rødløg får lov at ligge i overfalden og karamellisere og blive søde. Bunden er lavet med fuldkornsmel, som giver dejen en rigtig god smag, og gør den sprød og lækker. Server spinattærten lun med en god salat til – så kan de fleste altså være med!


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time og 30 min.

 

Det skal du bruge

Bund
100 g hvedemel
100 fuldkornsmel, eks. grahamsmel
½ dl olie
½ dl yoghurt el. crème fraiche
1 tsk. salt
1-1½ dl vand

Fyld
300 g spinat, optøet
250 g hytteost 4%
4 æg
½ tsk fint salt
peber efter smag
evt. lidt revet muskatnød
1 rødløg

 

Sådan laver du spinattærte

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Til bunden blandes alle ingredienser sammen (nemmest i en food processer). Tilsæt evt. lidt mere vand hvis dejen er for tør. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med den og prik med en gaffel.
  • Forbag bunden i ca. 10 min. imens du laver fyldet.
  • Rør spinat (knuget fri for vand) sammen med hytteost, æg, salt, peber og evt. muskatnød og fordel fyldet i den forbagte bund.
  • Skær rødløget i tynde både og pres dem ned i overfladen af tærtefyldet.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 35 min. eller til den er fast og gylden på toppen.
  • Tag tærte ud af ovnen og lad den køle lidt inden servering. Server gerne spinattærten sammen med en blandet salat.

spinattærte med rødløg og hytteost