En blog over min kærlighed til mad

Svampefrikassé

Svampefrikassé

Det er så småt ved at blive efterår, og det betyder svampe i massevis og dermed også masser af lækre og fyldige retter med det bedste fra skoven. Jeg har her lavet en cremet svampefrikassé, som er både nem og hurtig at lave på en hverdagsaften, men som smager af en million. Svampene kommer i selskab med bl.a. hvidløg, timian og lidt creme fraiche 38% og bliver til en dejlig og fyldig sovs. Server din svampefrikassé som den er på frisk pasta, som tilbehør til kødretter eller som topping på ristet brød som en lille snack eller forret. Alle svampe kan bruges, og jeg lover, at det kommer til at smage godt.


Til 4 personer – Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 

Det skal du bruge

1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 kg svampe – gerne blandede
4 kviste timian
3 dl kyllingefond
1 dl creme fraiche 38%
salt og peber
hvidvinseddike

Friskogt pasta el. ristet brød
1 bundt persille

 

Sådan laver du svampefrikassé

  1. Smelt smør og olie i en stor tykbundet gryde.
  2. Svits finthakket skalotteløg og hvidløg ved middel varme i et par minutter til det er klart, men uden at brune.
  3. Tilsæt de ordnede svampe og sauter ved middelhøj varme i et par minutter, til de er faldet sammen.
  4. Tilsæt fond og timian, og lad det simre i ca. 10 min.
  5. Tilsæt creme fraiche og varm igennem – hvis du synes saucen er for tynd, kan den evt. jævnes en smule. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike.
  6. Server svampefrikasséen med friskkogt pasta eller på ristet brød og drys med friskhakket persille.

Velbekomme!

svampefrikasse

svampefrikasse