En blog over min kærlighed til mad

Svinekød i krydret kokosmælk

Svinekød i krydret kokosmælk

En dejlig nem og velsmagende ret med lynstegt svinekød i en krydret og cremet sauce af kokosmælk med kanel, ingefær og soyasauce, som giver en hyggelig og lidt anderledes smag. Saucen er fyldt med stegte porrer, nybælgede ærter og er drysset med store og søde rosiner. Serveret sammen med ris bliver det alt i alt både hurtigt og lækkert!


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca 30 min.

 

Ingredienser

400 g svinekød i tern

2-3 porrer

100 g bælgede ærter

1 dl rosiner, gerne jumbo/salatrosiner

1 tsk stødt kanel

25 g friskrevet ingefær

1 dåse kokosmælk

1 spsk soyasauce

salt og peber

 

Tilbehør

Ris

 

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisningen på pakken.
  • Bælg ærter og rens porrerne og skær dem i tyde skiver.
  • Varm en pande op med lidt olie og brun kødet af ved god varme, og krydr det med lidt salt og peber. Flyt kødet over på en tallerken. Steg ligeledes porrerne i et par minutter og tag dem af panden.
  • På den varme pande kommes nu ingefær, kanel og rosiner og vendes hurtigt rundt. Hæld kokosmælken på panden og tilsæt soyasauce og krydr med lidt peber.
  • Kom det stegte svinekød og porrerne tilbage på panden og lad det hele simre i ca. 5 minutter. I de sidte 2 minutter kommes de bælgede ærter i saucen og lad dem få varmen. Smag evt. til med mere salt.
  • Server retten sammen med kogte ris.

Velbekomme!

Svinekød i krydret kokosmælk

Svinekød i krydret kokosmælk

Svinekød i krydret kokosmælk