Tom kha gai – Thailandsk kyllingesuppe

Tom kha gai – Thailandsk kyllingesuppe

Tom kha gai er en thailandsk suppe som nogenlunde direkte oversat betyder “kyllinge galanga suppe”, hvilket sådan set siger meget godt, hvad det er. Suppen er gjort cremet og lækker med kokosmælk, og den er krydret med masser af klassiske thailandske krydderier som chili, citrongræs, hvidløg, limeblade og galangarod, hvoraf det sidste forresten ganske fint kan udskiftes med ingefær, hvis du ikke kan få fat i galanga. Har du ikke prøvet en thaisuppe som denne, vil du blive overrasket over hvor kraftig og fyldig en smag, man kan frembringe ved at kombinere lidt urter og grønt  – Der kan thailænderne altså noget, som vi danskere godt kunne lære lidt af.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min.

 

Ingredienser

Lidt smagsneutral olie til stegning

1 fed hvidløg, presset

1 rød chili, finthakket

2 spsk finthakket citrongræs

2 spsk fintrevet galangarod eller ingefær

4 kefir limeblade (skal ikke spises, men giver blot smag til suppen)

1 liter hønsebouillon

1 spsk fiskesauce

300 g fersk kyllingefilet i strimler

250 g brune champignon, i skiver

1 dåse kokosmælk (bruger du light skal du huske, at den ikke må koge!)

1 limefrugt, saft heraf

1 bundt finthakket forårsløg

ca. 250 g nudler

1 bundt frisk koriander

 

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en gryde, og kom hvidløg, chili, citrongræs og ingefær heri. Lad det stege et par minutter under omrøring.
  • Kom kefir limeblade i gryden og hæld hønsebouillon og fiskesauce over. Kom kyllingekødet i suppen sammen med champignon og lad det hele koge under log i ca 10 min.
  • Rør kokosmælk i suppen og varm den op igen. Kog imens nudlerne efter anvisningen på pakken. Tag gryden af varmen og rør limesaft og forårsløg i suppen.
  • Server i dybe tallerkner ved at komme nudler i bunden og øse suppe over. Drys suppen med frisk koriander og server den varme tom kha gai suppe.

Velbekomme!

Tom kha gai suppe

Tom kha gai suppe