Vegansk chokolademousse med bær

Vegansk chokolademousse med bær

Ret skal være ret, jeg elsker uden tvivl en klassisk chokolademousse lavet på piskefløde, som de fleste nok kender og de færreste kan stå for. Men nogle gange kan det være sjovt at lege med råvarer og udvide sin horisont lidt for hvordan mad også kan laves. Og det er netop hvad jeg har gjort med denne chokolademousse, der er lavet på silkentofu, dadler, kakao og god mørk chokolade. Det er ikke det samme, men hånden på hjertet, jeg synes den smager godt. Er du veganer eller kender nogen der er, er den her dessert i hvert fald en mulighed for at blive forkælet, og hvis du som jeg, bare synes det er sjovt at prøve noget nyt, kan du glæde dig over en lækker chokolademousse, der kun indeholder halvdelen af energien sammenlignet med en klassisk chokolademousse – og det er vel også værd at tage med, hvis man på en hverdag trænger til en omgang chokomousse. Anret chokolademoussen i små fine glas og pynt med masser af friske bær.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min. + 2 timer på køl.

 

Ingredienser

 

100 g mørk chokolade 80% (er du veganer, gå efter chokolade der ikke indeholde mælkeprodukt)

8 små friske dadler

400 g silken tofu, stuetempereret (kan findes på køl i asiatiske supermarkeder)

4 spsk. kakao

¼ tsk salt

200 g friske bær

 

 

Sådan gør du

 

  • Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt over vandbad.
  • Udsten dadlerne og kom dem i en foodprocessor med silkentofu, kakao, dadler og havsalt og blend moussen grundigt sammen til den er ensartet.
  • Hæld den smeltede chokolade ned i foodprocessoren til moussen og kør godt igen.
  • Fordel chokolademoussen i små glas eller forme og stil dem i køleskabet i ca. 2 timer eller til de er helt kolde og stivnede en anelse.
  • Pynt de små chokolademousse med friske bær og server med skeer. Og så er det ellers bare at nyde din dessert!

chokolade mousse med bær