En blog over min kærlighed til mad

Forårsdessert! Ymerfromage med rabarberkompot

Forårsdessert! Ymerfromage med rabarberkompot

Den danske rabarber er lige på trapperne, og deres friske og syrlige smag er nok nær noget af det bedste jeg ved i desserter! Her er rabarberen kogt til en lækker rabarberkompot (som får en virkelig fin farve!) og er matchet med en helt oldschool ymerfromage tvistet med lidt lime. Med lidt knuste sprøde makroner og friske limeblade på toppen, så bliver det ikke meget bedre. En virkelig frisk og let dessert, som man bliver helt glad af!


Til ca 5-6. personer – Tilberedningstid: ca 40 min + mindst 2 timer i køleskab

 

Ingredienser

500 g friske rarbarber

100 g sukker

4 dl ymer

40 g flormelis

1 stang vanilje

3 blade husblas

skal af 1 uspøjtet limefrugt

3 spsk limesaft

1 1/2 dl piskefløde

knuster makroner

Frisk mynte eller citronmelisse til pynt

 

Sådan gør du

  • Rens rabarber godt og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med 100 g sukker og lad det koge ud til en kompot – Det tager ca. 10-15 min. Kom rabarberkompot i en skål og lad den køle af i køleskabet.
  • Ymerfromagen laves ved i en skål første at blande ymer og limeskal. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud, og med en ske eller kniv og blandes det med flormelis for at adskille kornene mest muligt – Rør det ud i ymeren.
  • Husblas udblødes i koldt vand i et par minutter, til den er helt blød. Knug den fri for vand og kom den i en lille gryde sammen med den pressede limesaft. Opvarm blandigen ved svag varme til den er helt flydende.
  • Start med at komme ca. 1 spsk af ymerblandingen ned i gryden til den smeltede husblas og rør det hurtigt sammen. Tilsæt forsigtigt mere og mere af ymerblandingen, indtil halvdelen af den er rørt i gryden – på denne måde undgår du at få klumper i din fromage pga. kuldechok! Hæld grydens indhold tilbage i skålen til det resterende ymer og rør det godt sammen.
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend den forsigtigt i ymerblandingen med en dejskraber.
  • Hæld fromagen i pæne glas eller i små forme og kom dem i køleskabet i mindst 2 timer, for at de kan sætte sig ordenligt.
  • Ved servering fordeles et lag rabarberkompot på hver fromage så det dækker. Knus makroner mellem hænderne og drys dem over kompotten. Pynt med mynte eller citronmelisse og server!

Velbekomme!

Ymerfromage med rabarberkompot

Ymerfromage med rabarberkompot