Yoghurtdessert med hindbærkompot og rugbrødskans
En lille opskrift på en super nem yoghurtdessert, som både er virkelig fin og smager godt, og som det bedste, er den meget artig – jeg kunne godt finde på at spise den til morgenmad. Jeg har her lavet kompotten med frosne hindbær, da det er til at få fat i året rundt, men alverdens bær eller frugter kan selvfølgelig bruges – både de friske og de frosne. Rugbrødscrunchen med mandler giver desserten et dejligt sprødt pift og minder om en ekstra god ymerdrys. En sund og lækker lille dessert.
Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min.
Det skal du bruge
200 g frosne hindbær
2 tsk sukker
25 g mandler
1-2 skiver rugbrød afhængigt at størrelse
1-2 tsk sukker
400 g yoghurt
Sådan laver du yoghurtdessert
- Kom hindbær og 2 tsk sukker i en kasserole og bring hinbærbærkompotten i kog og lad den simre i et par minutter. Jeg kan godt lide at der er hele bær i, og der derfor forsigtig med ikke at mose bærene, men vil du hellere have en glat kompot moser du dem bare. Lad kompotten køle til lun eller til helt kold i køleskabet.
- Hak mandlerne groft og smulder rugbrødet fint, evt. i en foodprocessor. Bland det godt med 1-2 tsk. sukker og rist det under omrøring på en tør pande til det bliver sprødt.
- Fordel i små glas skiftevis hindbærkompot og yoghurt og top med den sprøde rugbrødsdrys og server med det samme.
Velbekomme!
You must be logged in to post a comment.