Æg en cocotte

Til et godt brunchbord kan man ikke undvære æg, og når man så kan lave dem så fint og velduftende som disse æg en cocotte i små ramekinforme, så når morgenægget nye højder. Her er de lavet med Italiens favoritter – søde tomater, basilikum og en god ost. Så jeg garanterer, at der i køkken og omkring spisebordet kommer til at dufte helt fantastisk. Og det er altså bare lidt hyggeligt, når det sådan er portionsanrettet! God morgen.
Til 4 personer – Tilberedningstid: ca 20 min
Ingredienser
4 blommetomater
Friske basilikumsblade
4 æg
Lidt smør eller olivenolie til formene
Revet ost, gerne eks parmasan
Salt og peber
4 små ramekinforme
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader og smør ramekinerne med olie eller smør.
- Skær tomaterne i skiver og læg halvdelen af hver tomat i hver form og et kom et par friske basilikumsblade over.
- Krydr med salt og peber og slå et æg ud over hver. Læg de sidste tomatskiver øverst og riv godt med parmasanost og top hermed.
- Kom ramekinerne på en bageplade og bag midt i ovnen i ca 8-10 min ved 200 grader og tag dem ud. Server med det samme og nyd duften af alt det bedste fra Italien!
God appetit!
You must be logged in to post a comment.