Agurkesalat med og røget ørredfilet

Agurkesalat med og røget ørredfilet

Denne opskrift på en skøn agurkesalat er en yndig, og ganske vist temmelig tøset lille forret, men det skal der også være plads til en gang imellem! Jeg har brugt en spirelliskærer til at lave fine strimler af agurk, som jeg har marineret i en lækker dressing. Som kronen på værket har jeg sirligt formet små roser af røget ørred i strimler og lagt dem på toppen – og bare rolig, det er faktisk slet ikke så svært! Salaten er dejligt let og frisk, og skal måske nok helst serveres til en flok piger.


Forret til 4 personer – Tilberedningtid: ca 20 min

 

Det skal du bruge

1 agurk

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft samt lidt fintrevet skal herfra

1/2 tsk sød, grov sennep

1 tsk honning

salt og peber

100 g røget ørredfilet i skiver

 

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen af olivenolie, citronsaft, sennep, honning og salt og peber.
  • Kør hele agurken på en spirelli og vend det med dressingen. Anret agurkepastaen i små skåle.
  • Skær ørredfileten i strimler der er ca 1 cm brede og start med at rulle én sammen om sig selv som en lille rulle. Påsæt flere strimler ved at vikle dem rundt om så rullen bliver større, men lad gerne kanten “bølge” lidt op og ned når du ruller. Pres evt lidt på den til slut, og hiv nogle af strimlerne lidt op nogle steder, sådan at man få indtrykket af en rose.
  • Læg forsigtigt de fine roser oven på lidt agurkesalat og server straks.

God appetit!

Agurkesalat med røget ørred