Auberginesalat med hvidløg og feta

Auberginesalat med hvidløg og feta

Aubergine er en af de grøntsager, der i selv og uden tilberedning er meget neutral i smagen, men når den får noget varme og bliver krydret, sker der bare et eller andet magisk. De bliver super lækre og bløde i konsistensen og suger al smag til sig. Auberginer benyttes rigtig meget i Grækenland og generelt i middelhavskøkkenet, og det er også her jeg har fundet inspiration til krydringen med masser olivenolie, hvidløg, persille og feta – og så lige et nip chili til at gi’ et ekstra spark. Auberginesalat passer perfekt til kød som lam eller okse.


Tilbebør til 2 personer – Tilberedningstid: ca. 20 min.

 

Ingredienser

2 auberginer

1 tsk. fint salt

1 stor håndfuld bredbladet persille

1/2 rød chili

3-4 fed hvidløg

Ca. 4 spsk olivenolie

Peber

2 spsk citronsaft

Ca. 50 g god feta

 

Sådan gør du

  • Flæk auberginerne og skær dem i store tern og læg dem i en skål. Drys 1 tsk fint salt over og vend rundt, og lad det trække mens resten forberedes.
  • Persillen skylles og hakkes fint. Chilien skæres i i små strimler på den korte led og hvidløgsfedene  skæres i tynde skiver.
  • Opvarm olien på en stor pande og kom aubergine på. Da auberginer kan suge ret meget, kan det være du skal tilsætte lidt mere olie, men prøv dig frem (bare panden ikke bliver helt tør). Skru ned på middelvarme og tilsæt chilien og lad det  hele stege i ca 8-10 min, og tilsæt først i de sidste to minuter hvidløgen – Hvidøg må nemlig ikke stege for længe, da det eller kan blive branket og give en dårlig smag.
  • Tag panden af varmen og giv til den til slut en omgang friskkværnet peber, tilsæt citronsaft og persille og vend rundt.
  • Smuldr feta over auberginesalaten og server straks.

God appetit

Auberginesalat med hvidløg og feta