Biscotti med rosmarin og lime

Biscotti med rosmarin og lime

Jeg elsker de små klassiske italienske biscotti der er super sprøde og fyldt med mandler! Italienerne serverer dem som regel til en god kop kaffe, og ideen er så at man dypper sin biscotti heri – Både for at bløde den sprøde kage lidt op, men simpelthen også bare fordi det smager rigtig godt. I denne udgave har jeg tilføjet lidt rosmarin og limeskal, som giver kagerne et anderledes men rigtig fint pift. Prøv dem selv og nyd dem til en god kop kaffe


 Ca. 60 små kager – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Det skal du bruge

375 g mel

3 æg

170 g sukker

1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniliesukker

1 knivspids salt

150 g hele mandler

2 kviste rosmarin, svarende til ca 2  finthakkede tsk. med top

Skal af 1 uprøjtet limefrugt

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, vaniliesukker, salt, limeskal og finthakket rosmarin i en skål.
  • Tilsæt æg og ælt dejen sammen – Dette kan godt være en sej affære og tage noget tid, men dejen skal nok samle sig og blive blød. Vil man spare lidt på kræfterne, kan de ovenstående ingredienser kommes i en foodprocesser og og det seje træk køres herpå. Dog er det muligt at dejen bagefter skal have en hurtig tur med hænderne og deres varme, for at blive god og blød.
  • Når dejen er fin og smidig tilsættes de hele mandler som æltes ind i dejen.
  • Del dejen i to lige store stykker og rul hver af dem ud til lange pølser på ca. 30 cm. Læg dem begge på en bageplade med god plads imellem dem og pres dem lidt flade.
  • Bag midt i ovnen i ca. 25 min til overfladen er en anelse gylden og tag dem og lad dem køle i ca 5 min.
  • Skær med en skarp kniv hver stang i små kager på ca 1 cm’s tykkelse og læg dem tilbage på bagepladen med snitfladen opad.
  • Skru ovnen op på 200 grader og bag kagerne igen  i ca. 10 min til de er gyldne, og lad dem køle helt af inden de kommes i en tætsluttende dåse.

God appetit!

Biscotti med rosmarin og lime til en kop kaffe

Sprøde biscotti med rosmarin og lime