Blomkålscouscous med basilikum

Blomkålscouscous med basilikum

Denne blomkålscouscous er en meget smagfuld og frisk salat, som er rigtig sprød og og er en lidt anderledes måde at spise sin blomkål på. Da blomkålen finthakkes men forbliver rå, får salaten et dejligt sprødt og forkæles her med ristede mandler. Dressingen er lavet med lidt sennep, olivenolie og limesaft, og det hele er vendt med masser af frisk basilikum. Salaten er rigtig god til lyst kød som kylling eller fisk – Prøv evt. at servere den med bagte rødspætter som jeg har gjort i opskriften “Bagte rødspætter med sprød blomkålscouscous”, som du finder under kategorien Aften.


Tilbehør til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 15 min.

 

Ingredienser

Et lille blomkål

1/2 bundt forårsløg

1 bundt frisk basilikum

3 spsk olivenolie

1 1/2 spsk sennep

1/2 spsk hvidvineddike

Saften af 1/2 lime

1 tsk salt

Peber

1 håndfuld ristede mandler

 

Sådan gør du

  • Tag stok og blade af blomkål og skær det i mindre stykker og skyl det. Kom det af et par omgange i en foodprocesser og kør blomkålen til en couscouslignende konsistens og kom det i en skål
  • Hak forårsløg i små skiver og skyl og hak basilikumblade (gem lidt til pynt) groft og vend med kålen
  • Rør en dressing af olivenolie, hvidvinseddike, limesaft, sennep og salt og peber og  vend den godt sammen med salaten. Stil gerne i køleskabet en times tid inden servering, så den kan trække smag til sig.
  • Inden servering hakkes mandlerne groft og drysses over blomkålscouscous’en og der pyntes med friske basilikumblade.

God appetit!

Blomkålscouscous med basilikum

Blomkålscouscous med basilikum