Butter chicken med naanbrød og koriander

Butter chicken med naanbrød og koriander

Butter chicken er en elsket indisk klassiker med masser af varme, smag og flotte farver – og så er den selvfølgelig dejlig cremet og lækker, som navnet lover. Den klassiske opskrift tager dog oftest et par dage at lave, hvilket selvfølgelig er lidt besværligt, når trangen til lækker indisk mad pludseligt melder sig. Jeg har derfor lavet denne hurtige og nemme opskrift, så der kan stå butter chicken på bordet inden for en time. Og jeg lover, at selvom det går hurtigt, så kommer der masser af smag og asiatisk stemning på bordet. Velbekomme.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 45 min.

 

Det skal du bruge

 

250 – 300 g fuldkornsris

 

1 løg

2 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 chili

35 g smør

0,5 tsk stødt kardemomme

0,5 tsk stødt kanel

1 knivspids stødt nellike

1 tsk garam masala

1 tsk-1 spsk chilipulver efter smag og styrke

1 tsk bukkehornsfrø

1 spsk konc. tomatpure

1 dåse passata (purede tomater)

1 dl vand

1 dl fløde

1 spsk honning

Salt efter smag

450 g kyllingebrystfilet

 

Naanbrød

Limebåde

Frisk koriander

 

Sådan laver du butter chicken

  • Sæt risene over at koge efter anvisningen på pakken.
  • Hak løg fint, pres hvidløg, riv ingefær fint og snit chilien.
  • Varm en dyb sauterpande eller en gryde op med smørret og tilsæt kardemomme, kanel, nellike, garam masala og bukkehornsfrø, og rist kort heri uden at brune smørret.
  • Tilsæt hakket løg og steg det ved svag varme til i ca. 5 min. Tilsæt revet ingefær, hvidløg, chili, chilipulver og tomatpure og steg i et par minutter.
  • Tilsæt passata, fløde og vand, og lad det simre i 2-3 minutter. Rør honning ud i saucen og smag til med salt.
  • Skær kyllingen i store tern, kom i saucen og sørg for at kyllingen er dækket. Lad det koge i ca. 10 min. under låg. Juster evt. saucens konsistens med vand, hvis den er for tyk.
  • Smag til og server din butter chicken med ris, naanbrød, limebåde og frisk koriander på toppen.

Velbekomme!

Butter chicken med ris, naanbrød og limebåde