Byggrød med æble skyr og honningristede valnødder

En lækker byggrød der mætter godt og smager dejligt af kanel og æble, er en dejlig morgenmad. Jeg har toppet byggrøden med kold skyr og sprøde honningristede søde valnødder, som virkelig giver et strejf af lidt luxus. Man kunne fristes til at lave en større portion af de honning ristede nødder, for de er super lækre og kan bruges som topping til alverdens ting – eks. salater eller bare som snack, men de er bedst lige når de er lavet.
Portion til 1 person – Tilberedningstid: ca. 15 min.
Ingredienser
Honningristede valnødder
En lille håndfuld valnødder
Ca 1/2 spsk honning
Et nip salt
Byggrød
45 g mellemfine byggryn (jeg bruger dem fra Axa)
1 knivpids kanel
2 dl vand
Lidt salt
1 lille æble
50 g skyr
Sådan gør du
- Start med at komme valnødderne på en tør varm pande og rist dem i et par minutter. Tag panden af varmen og kom honning og en lille smule salt på og vend hurtigt rundt. Læg valnødderne på en tallerne og lad dem køle mens du laver grøden.
- Skær æblet i små tern
- Kom byggryn, vand, kanel og lidt salt i en lille gryde eller kasserolle og lad den koge op. Kom ca halvdelen af det snittede æble i grøden og lad det simre i et par minutter til grøden er blevet tyk og kom den i en skål.
- Top din byggrød med lidt kold skyr, drys med resten af æbleternene, de honningristede valnødder og evt. en lille smule honning.
God appetit og godmorgen!
You must be logged in to post a comment.