Chiadessert med abrikoskompot

Chiadessert med abrikoskompot

Så er sommeren så småt ved at være over os, og butikker, markeder og haver begynder at bugne af sommerfrugt og -grønt. Jeg fandt den anden dag en bakke flotte og solmodne abrikoser, og fik lyst til at gå hjem og lege lidt i køkkenet, og se hvad de kunne forvandles til. Det blev til denne lille sommerdessert lavet af en frisk og cremet chiagrød, serveret i fine glas med en smuk orange abrikoskompot med masser af vanilje. Chiadesserten er frisk og let, og er dejlig at servere selv oven på en større middag – jeg lover den nok skal glide ned. Chiadesserten er desuden super nem at lave, og du kan forberede det hele dagen i forvejen, hvis du bedst kan lide at være lidt på forkant. 


Til 6 personer – Tilberedningstid: ca. 6 timer (hviletid i køleskab).

 

Det skal du bruge

Abrikoskompot
500 g friske abrikoser (i tern)
75 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk vand
2 tsk citronsaft

Chiadessert med abrikoskompot
6 spsk chiafrø
4 dl mælk, soyamælk eller lignende
3 dl yoghurt naturel, skyr eller creme fraiche
2 spsk kokosmel
2 tsk vaniljesukker
1-2 spsk honning

Til servering
abrikoskompot – se ovenfor
frisk frugt – gerne flere abrikoser
kakaonips

 

Sådan laver du chiadessert

Abrikoskompot

  • Kog abrikoser op med sukker, vaniljekorn og – stang samt vand, og lad det simre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, rør citronsaft i og hæld kompotten på skoldende patent eller -marmeladeglas.
  • Server gerne abrikoskompotten sammen med opskriften på chiadessert nedenunder, eller brug den til is eller som tilbehør til ost.

Chiadessert med abrikoskompot

  • Rør chiafrø sammen med mælk, 1 dl yoghurt, kokosmel og vaniljesukker og lad det trække i køleskabet i min. 6 timer – rør gerne indimellem for at undgå klumper.
  • Inden servering røres ca. 2 ekstra dl yoghurt i blandingen – juster hermed til ønsket konsistens. Smag desserten til med honning.
  • Fordel lidt abrikoskompot i bunden af nogle fine serveringsglas og kom chiagrød ovenpå. Lav evt. flere lag og leg med at skabe en flot marmorering i glasset.
  • Top desserten med frisk frugt og drys med kakaonips.

TIP: Desserten kan sagtens laves i god tid og så nemt serveres direkte fra køleskabet.

 

chiadessert med abrikoskompot

chiadessert med abrikoskompot