Chiadessert med abrikoskompot

Så er sommeren så småt ved at være over os, og butikker, markeder og haver begynder at bugne af sommerfrugt og -grønt. Jeg fandt den anden dag en bakke flotte og solmodne abrikoser, og fik lyst til at gå hjem og lege lidt i køkkenet, og se hvad de kunne forvandles til. Det blev til denne lille sommerdessert lavet af en frisk og cremet chiagrød, serveret i fine glas med en smuk orange abrikoskompot med masser af vanilje. Chiadesserten er frisk og let, og er dejlig at servere selv oven på en større middag – jeg lover den nok skal glide ned. Chiadesserten er desuden super nem at lave, og du kan forberede det hele dagen i forvejen, hvis du bedst kan lide at være lidt på forkant.
Til 6 personer – Tilberedningstid: ca. 6 timer (hviletid i køleskab).
Det skal du bruge
Abrikoskompot
500 g friske abrikoser (i tern)
75 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk vand
2 tsk citronsaft
Chiadessert med abrikoskompot
6 spsk chiafrø
4 dl mælk, soyamælk eller lignende
3 dl yoghurt naturel, skyr eller creme fraiche
2 spsk kokosmel
2 tsk vaniljesukker
1-2 spsk honning
Til servering
abrikoskompot – se ovenfor
frisk frugt – gerne flere abrikoser
kakaonips
Sådan laver du chiadessert
Abrikoskompot
- Kog abrikoser op med sukker, vaniljekorn og – stang samt vand, og lad det simre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, rør citronsaft i og hæld kompotten på skoldende patent eller -marmeladeglas.
- Server gerne abrikoskompotten sammen med opskriften på chiadessert nedenunder, eller brug den til is eller som tilbehør til ost.
Chiadessert med abrikoskompot
- Rør chiafrø sammen med mælk, 1 dl yoghurt, kokosmel og vaniljesukker og lad det trække i køleskabet i min. 6 timer – rør gerne indimellem for at undgå klumper.
- Inden servering røres ca. 2 ekstra dl yoghurt i blandingen – juster hermed til ønsket konsistens. Smag desserten til med honning.
- Fordel lidt abrikoskompot i bunden af nogle fine serveringsglas og kom chiagrød ovenpå. Lav evt. flere lag og leg med at skabe en flot marmorering i glasset.
- Top desserten med frisk frugt og drys med kakaonips.
TIP: Desserten kan sagtens laves i god tid og så nemt serveres direkte fra køleskabet.