Julekugler! Klassisk med et tvist og daddelbomber

Julekugler! Klassisk med et tvist og daddelbomber

Lidt mere juleslik skal der til! Her har jeg lavet nogle klassiske havregrynskugler og tilsat ingefærmarmelade og lidt rom – så den er særligt til de voksne, da den både er lidt stærk og varmer i halsen. Den anden udgave er lavet af dadler, hasselnødder og kakao og en lille smule kaffe. Det er lidt hyggeligt.


Havregrynskugler med ingefær og rom

65 g havregryn

50 g smør

80 g flormelis

3 spsk kakao

2 spsk ingefærmarmelade – eks den fra Grants “Preserved ginger”

1 spsk rom eller en likør

kokosmel til at trille i

  • Bland havregryn, formelis, kakao, marmelade og rom i skål.
  • Smelt smøret og rør det sammen med blandingen. Stil skålen i køleskabet i 20-30 min, hvorefter den gerne skulle være fast nok til at trille til kugler, der kan rulles i kokosmel.
  • Opbevar i køleskabet.

 

Daddelkugler med kaffe og hasselnødder

150 g friske dadler

2 spsk stærk kaffe

3 spsk kakao

40 g hasselnødder

kakaopulver til at trille kuglerne i

  • Blend hasselnøddekernene til groft mel på en foodprocesser og læg dem til side.
  • Udsten de friske dadler og kom dem i foodprocesseren sammen med kaffen og blend massen ensartet. Tilsæt kakao og kør igen.
  • Rør hasselnødderne i massen og tril den til kugler, som rulles i kakaopulver.
  • Opbevar i køleskabet.

Glædelig jul!

havrekugler logo