Julekugler! Klassisk med et tvist og daddelbomber
Lidt mere juleslik skal der til! Her har jeg lavet nogle klassiske havregrynskugler og tilsat ingefærmarmelade og lidt rom – så den er særligt til de voksne, da den både er lidt stærk og varmer i halsen. Den anden udgave er lavet af dadler, hasselnødder og kakao og en lille smule kaffe. Det er lidt hyggeligt.
Havregrynskugler med ingefær og rom
65 g havregryn
50 g smør
80 g flormelis
3 spsk kakao
2 spsk ingefærmarmelade – eks den fra Grants “Preserved ginger”
1 spsk rom eller en likør
kokosmel til at trille i
- Bland havregryn, formelis, kakao, marmelade og rom i skål.
- Smelt smøret og rør det sammen med blandingen. Stil skålen i køleskabet i 20-30 min, hvorefter den gerne skulle være fast nok til at trille til kugler, der kan rulles i kokosmel.
- Opbevar i køleskabet.
Daddelkugler med kaffe og hasselnødder
150 g friske dadler
2 spsk stærk kaffe
3 spsk kakao
40 g hasselnødder
kakaopulver til at trille kuglerne i
- Blend hasselnøddekernene til groft mel på en foodprocesser og læg dem til side.
- Udsten de friske dadler og kom dem i foodprocesseren sammen med kaffen og blend massen ensartet. Tilsæt kakao og kør igen.
- Rør hasselnødderne i massen og tril den til kugler, som rulles i kakaopulver.
- Opbevar i køleskabet.
Glædelig jul!
You must be logged in to post a comment.