Cremet mandelgrød

En meget fyldig og cremet lille portion, der dog mætter godt og ligger en god bund fra morgenstunden af og smager dejligt af nødder, har god sødme fra frugten og et lille pift krydderi. Mandler og tørrede figner har ligget i blød natten over for at gøre begge dele bløde, men også fordi mandlerne derved gøres lettere fordøjelige for vores mave. Når mandler ligger i blød frigives deres naturlige enzymer, der sidder i skallen og beskytter nødden mod nedbrydning. Enzymerne i tørre mandler gør, at vi kun kan optage en vis andel af alle de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler som findes i mandler, så ved at lægge dem i blød gøres de mere tilgængelige for os. Jeg har krydret grøden med lidt kardemomme, men det smager også super godt med eksempelvis kanel i stedet, så prøv dig frem med forskellige tørrede frugter og krydderier og find din egen favorit!
1 portion – Tilberedningstid: 7 timer
30 g mandler udblødt i vand natten over
30 g tørrede figner, eller andre tørrede frugter udblødt natten over
Ca 1/2 dl Soyamælk med calcium og vanilie fra naturli’
1/4 tsk kardemomme
Frisk frugt til servering
- Start aftenen før ved at lægge mandler og figner i blød i en skål med vand og kom dem i køleskabet.
- Om morgenen hældes opblødningsvandet fra og mandler og figner blendes sammen med soyamælk til du får en ønsket konsistens og rør til slut kanel i.
- Server med frisk frugt.
God appetit og god morgen!
You must be logged in to post a comment.