En julegave fra Arla Unikas nye webshop

En julegave fra Arla Unikas nye webshop

Arla Unika butikken i Aarhus har netop åbnet en webshop, hvor du kan bestille alle deres lækkerier direkte hjem til hoveddøren eller sende dem til andre som fine gaver. Shoppen åbnede lige op til december måned, hvorfor en personlig ostegave selvfølgelig er den oplagte gaveide til jul. Måske til en der blot skal forkæles eller som noget lækkert til adventshyggen? Arla Unika spurgte venligst mig, om jeg ville afprøve deres webshop og give dem et par kommentarer med på vejen. Det tilbud kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til, og jeg vidste præcis hvem, jeg gerne ville forkæle med en personlig ostegave.


Følgende er et sponsoreret indlæg efter aftale med Arla Unika.

Jeg sidder nemlig netop i denne tid og skriver min bacheloropgave, hvorefter jeg forhåbentlig gerne skulle kunne kalde mig færdiguddannet PBA’er i Ernæring og Sundhed. Heldigvis gør jeg det ikke alene, men sammen med min søde studieveninde Maja. Det har været en længere proces, og siden vi begyndte i sommerferien, har vi efterhånden brugt mange timer sammen. De er gået med lange dage med at læse op, diskutere og skrive, men heldigvis har vi også taget os god tid til at hygge os sammen og lave andre ting – og her har middage, brunch og julebageriger ikke været sjældne begivenheder. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at det var Maja, der skulle forkæles med en gave fra Arla Unika, som tak for en hyggelig bachelortid sammen med hende.

Gavekort til Arla Unika webshopArla Unika havde sendt mig et fint gavekort med posten – på samme måde som du faktisk også kan gøre det inde på webshoppen, hvis din gavemodtager skal have helt frit valg. Jeg fandt webshoppen og blev straks glædeligt overrasket over at se det store udvalg, som de udbyder derinde. Man kan selvfølgelig købe et stort udvalg af Unika ostene, men også produkter fra deres samarbejdspartnere af andre lækre produkter. Har du været i Arla Unikas flagship store i Klostergade, ved du, at det omfatter bl.a. Mikkeller øl, kaffe fra The Coffee Collective, vin fra Cold Hand Winery, samt et udvalg af skønne vine og tevarianter – Så der er altså rig mulighed for at sammensætte en særdeles flot og ikke mindst smagfuld gave til dig selv eller en du holder af.

Udvalgte billeder fra Arla Unika webshoppen
Udvalgte billeder fra Arla Unikas webshop

Men der hvor Unika webshoppen formår at tilbyde noget andet og mere, end hvilken som helst anden webshop, er når de eks. tilbyder at levere et komplet ostebord. Du kan vælge blandt tre sammensatte osteborde – Læringsrejsen, Eksperimentet og Den tandløse med hver fem parrede Unika oste, sprødt tilbehør og lidt garniture eller sødt, eks. i form af Unikas egen tomatmarmelade. Man kan bestille til mellem to og ti personer (150-850 kr.), og man kan endda bede dem om at matche ostene med øl eller vin fra butikken, som de passer netop til dit bord. Nu er det i hvert fald ingen undskyldning for at sige, at man ikke kan overskue at arrangere et hyggeligt selvskab for vennerne, for nemmere bliver det ikke vist ikke.

Som en anden mulighed tilbyder shoppen også at sammensætte gavepakker, hvilket jo netop i denne tid er helt oplagt. Du kan f.eks. give en gavepakke, der indeholder de samme udvalg af oste som til ostebordene, men her er ostene pakket fint sammen i en gavepose med bånd. Du kan selv vælge om pakken skal bestå af tre eller fem oste alt efter budgettet, og også her kan du selvfølgelig matche med drikkevarer og garniture, som understøtter den endelige osteoplevelse. Ganske gratis vedlægger Unika også gerne et håndskrevet kort med en hilsen efter dit ønske. Altså alt i alt en rigtig fin gaveide til en du ved, sætter pris på kræs og kvalitetsoste. Sådan en gavepakke faldt jeg pladask for og klikkede den med det samme i kurven.

Gavepakke fra Arla UnikaValget faldt på Læringsrejsen med fem oste (350 kr.), der består af nogle af Unikas mest anerkendte og elskede oste. Nemlig Gammelknas, der er en to år gammel lagret havarti med sprøde proteinkrystaller, Havgus, den faste og fyldige ost fra Vadehavet, Rød løber, en cremet rødkitost, Høgelundgaard, en frugtig og sødlig blåskimmelsost, samt det seneste skud på stammen Trefold, en hvidskimmel, der er intet mindre end verdens fedeste ost (+75) – og som du nok kan regne ud er fantastisk cremet!
Jeg lagde desuden Unikas tomatmarmelade (75 kr.) og en Malus X Feminam æblevin fra Cold Hand Winery (350 kr.) i kurven, og bad dem om at udvælge tre øl (100 kr.) der matchede ostene. Afsted til kassen, hvor jeg bad dem om at skrive et en personlig hilsen, og så tastede jeg ellers bare koden fra mit gavekort ind – og så var det bestilt. Nemt og bekvemt. Nu er jeg så heldig, at jeg bor bare fem minutters gang fra Klostergade, så jeg gav dem besked om, at jeg selv hentede gaven, når den var klar. Ellers tilbyder Unika også levering til døren (gratis når du handler for over 599 kr.).

malusx
Malus X Feminam – Koncentreret æblevin fra Cold Hand Winery.
Mikkeller og tomatmarmelade
Udvalgte Mikkeller øl og Unikas egen tomatmarmelade med rosmarin og vanilje.

Allerede en time og tyve minutter efter at min bestilling var sendt af sted, fik jeg mig noget af en overraskelse, da jeg fik en melding om at min gavepakke altså nu var klar til afhentning. Afsted til Klostergade hvor jeg, med et stort smil fra den søde ekspedient, fik overrakt to poser med lækkerierne – alle pakket sirligt ind og vedlagt et fint kort med min hilsen. Hjemme igen kom alt på køl, og jeg skrev til Maja, at jeg synes hun på mandag skulle komme hjem til mig og hygge, i stedet for at mødes på dokk1 som vi plejer – og at hun kunne godt glæde sig!
Og glad, det blev hun bestemt også, da jeg overraskede hende med gaven, men Maja er også mindst lige så glad for delikatesser og oste som mig selv, så jeg kunne ikke have valgt en bedre modtager end hende. Og selvom vi ganske vist havde planlagt arbejde for dagen, synes vi alligevel, at vi med alle de lækre oste, burde gøre mandagen til noget lidt ud over det sædvanlige og lave os en lækker frokost. Vi købte noget godt brød, og så hyggede vi os ellers med alle herlighederne. Og jeg behøver vist næsten ikke at fortælle, at det var en særdeles god måde at starte ugen på.

Maja og ostebordOven på hele oplevelsen må jeg først og fremmest sige, at jeg var meget imponeret over den hurtige ekspeditionstid, som Unika webshoppen formåede at give. Et højt serviceniveau forstår de virkelig at levere. Derudover fungerede webshoppen rigtig fint, det var nemt at finde rundt, og sitets look og feeling er, som når du går ind i butikken – det er lækkert og rustikt med flotte billeder og opstillinger. Men mest af alt skal Unika have ros for at de på shoppen, så at sige ‘holder dig i hånden’ og guider dig til at sammensætte produkterne optimalt. For det kan bestemt være lidt overvældende selv at vælge mellem de mange oste og dertil udvælge de helt rigtige drikkevarer mv. Men fordi Unika ved hver enkelt produkt kommer med forslag til parringer med eks. vin eller øl, føler man sig som kunde i trygge hænder, og man ved, at man får noget i kurven, der tilsammen går op i en højere enhed. Med din bestilling vedlægger Unika desuden små kort med beskrivelser af ostene, så du derhjemme kan læse om dem, og på den måde ikke være i tvivl, om hvad du sætter tænderne i. Og det er super rart når man nyder ostene, og smager sig frem til hvad de dygtige ostemestre har ville give os. På siden er endda også opskrifter på retter du kan lave, hvis du vil eksperimentere med Unika i din mad.

unikasamlet
Unika vedlægger gerne gaven en personlig hilsen efter dit ønske.

Nu sidder jeg så tilbage og tænker på om der er noget, der trækker ned i vurderingen af min samlede oplevelse af Arla Unika webshop, og der må jeg ærligt sige, at jeg ikke kan sætte en finger på noget. Det er et super godt koncept, og Unikas webshop gør det både nemt for dig selv og en evt. gavemodtager, at bevæge sig rundt i deres univers på bedste vis. Idéen med at levere de komplette osteborde, synes jeg er et helt genialt koncept, og det er noget, som jeg helt sikkert skal prøve engang. Og med en pris på ca. 100 kr. pr. mand, synes jeg faktisk også, at det er mere end overkommeligt. Men når det nu er en gave, man gerne vil forkæle nogen med, så er det jo nok lidt et sats at sende et helt ostebord afsted, hvorfor gavepakkerne jo er den oplagte løsning. Så kan modtageren nyde sin gave, når det passer bedst.

Det er første gang jeg har givet en ostegave, men det bliver næppe den sidste – for når man selv er en lidt af en foodie, og har søde venner omkring sig, der kan hoppe med på den vogn, er Arla Unikas oste og tilbehør uden tvivl en personlig gave, der når nye højde. Vil du selv give en gave til en du holder af, finder du Unikas webshop lige her.

 Af Dorthe Marie.

Unika gavepakke
‘Læringsrejsen’ pakket fint ind fra butikken i Klostergade.