Grøn wok med tunbolde og chilimayo
En asiatisk inspireret aftenret med varme, sprøde tunbolde med masser af smag af ingefær, hvidløg og koriander. En lidt anderledes måde at få tun på, men jeg synes, at det fungerer rigtig fint, og den stærke chilimayo giver en dejlig cremet afrunding og en god varme i halsen! Den grønne wok af grove grøntsager og bønner mætter godt og knaser dejligt med cashewnødder og sesamfrø. Server gerne med soyasauce til at dryppe over wokken.
Til 2 personer
Ingredienser
Wok
1 broccoli, gerne både stok og buketter
150 g edamame bønner
150 sugar snaps
Et bundt forårsløg
1 spsk sesamfrø
1 lille håndfuld cashewnødder, ristede og saltede
Lidt salt
Server evt med soyasauce til
Tunbolde
1 dåse tun i vand
1 æg
1/2 dl yoghurt eller skyr
1/2 dl rasp
2 fed hvidløg
Ca en tommelfingers størrelse af frisk ingefær
1/2 bundt frisk koriander
Salt og peber
Ekstra rasp til at trille boldene i
Lidt olie
Chilimayo
Ca 1 dl mayonaise
Sambal olek efter behag, men ca. 1 stor tsk giver en god stærk mayo.
Sådan gør du
- Skyl og hak koriander meget fint, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern og kom det i en skål. Dræn tunen og kom det i skålen med resten af ingredienser og rør farsen sammen, og smag til med salt og peber.
- Tril små kugler af farsen, der bliver ca 12-14 stk, og tril dem i rasp. Kom dem på en bageplade med bagepapir eller i en lille smurt form og hæld lidt olie over dem, så de kan blive gyldne. Bag i ovenen i ca 20-30 min ved 180 grader til de er gyldne. Sæt evt ovnen på grill- eller blæsefunktion de sidste minutter for at gøre dem ekstra sprøde eller give dem lidt ekstra farve, hvis de er lidt blege. Lav imens wokblandingen.
- Broccoli istandgøres og skæres i små buketter og stokken skæres i små tern. Sugar snaps halveres på midten og forårsløg skæres i strå stykker på ca. 1 cm. Er edamamebønnerne helt frosne kan de evt tøes hurtigt op ved at hælde varmt vand over og lade dem stå et par minutter.
- Varm en pande godt op og og kom lidt olie på. Kom alle grøntsagerne på panden og lad det svitse ved god varme i ca. 5-10 min, indtil grøntsagerne har det bid man ønsker. Tilsæt sesamfrø og vend rundt. Server enten på et fad eller direkte i panden. Slut af med at drysse med cashewnødder.
- Chilimayoen røres af mayonaise og sambal olek efter behag.
- Server de færdigbagte tunbolde med chilimayo til at dyppe i sammen med den grønne wok, som evt kan suppleres med soyasauce.
God appetit!
You must be logged in to post a comment.