Honningbagt græskar med kerner og feta

Honningbagt græskar med kerner og feta

Græskar er netop nu i sæson, og det gælder om at bruge den smukke og lækre grøntsag i så meget som muligt! Jeg elsker græskarens søde og fyldige smag, som giver en virkelig god dybde i de fleste retter og i tilbehør. Desuden det både hurtigt og nemt at lave, for græskar kræver kun kort tilberedning. Denne gang blev mit hokkaido til en fyldig og lun salat, som er perfekt tilbehør til kødretter. Græskaret marineres med honning og olivenolie, og bages ved høj varme i ovnen, til det er mørt og har fået farve. Jeg serverer det på en bund af frisk spinat, drysset med en god og cremet feta og lidt sprøde græskarker. Jeg kunne ikke være gladere – Det håber jeg også du bliver.


Tilbehør 4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min.

 

Det skal du bruge

 

1 hokkaidogræskar (ca. 1 kg)

2 spsk olivenolie

1 spsk flydende honning

0,5 -1 tsk fint salt

peber efter smag

1 stor håndfuld græskarkerner

100 g god feta

100 g frisk spinat

 

Sådan gør du

 

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Halver græskaret og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær nu hver halvdel i skiver på ca. 1,5 cm tykkelse og del hver halvmåne i to kvarte. Kom græskarstykkerne på en plade med bagepapir i ét lag.
  • Rør en dressing sammen af olivenolie, honning, salt og peber og pensel græskarstykkerne hermed.
  • Kom pladen ind i oven og bag den i ca. 15 min. Inden de sidste 2-3 minutter af bagetiden drysses hurtigt græskarkerner over stykkerne og disse for lov at bage med til sidst, så de bliver sprøde og gyldne. Tag pladen ud af ovnen.
  • Skyld spinaten godt, og fordel den på et fad. Læg de lune græskarstykke over og få alle græskarkerne med. Smuldrer feta over de lune græskar med fingrene  – og server!

Bagt salat med græskar, kerner og feta

graeskarsalat1-lilleny