Linsesalat med pærer, valnødder og lune ostebrød

En let og lækker linsesalat der både kan spises som frokost eller et let aftensmåltid. Den består af kogte smukke belugalinser mikset med salat, pærer og en god dressing, overdrysset med karameliserede valnødder. Til har jeg her lavet sprøde rugbrødsskiver med lun og smeltet gedeost på. Dén der kombination af gedeost, valnødder, honning og pærer er altså bare helt suveræn.
Til 4 personer – tilberedningstid: ca. 45 min.
Ingredienser
Salat
2 dl belugalinser
1 frisésalat
2 pærer, fast og syrlige
80 g valnøddekerner
2 spsk honning
1 knivspids salt
Dressing
4 spsk olivenolie
2 spsk eddike
2 tsk flydende honning
salt og peber
Ostebrød
4 skiver godt rugbrød
100 g gedeost
Sådan gør du
- Kog linserne i vand med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af i en rist mens de køler af.
- Imens varmes en tør pande op og valnødder ristes herpå. Panden tages af varmen og nødderne drysses hurtigt med salt og 2 spsk honning kommes på panden og nødderne vendes rundt heri. De nu “karameliserede” nødder kommes på en kold tallerken og køler af.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rugbrødsskiverne deles i halve og skiver af gedeost lægges på hver og kommes ind i ovnen. Bag dem i ca. 10 min eller til osten er smeltet en anelse og har fået lidt farve.
- Frisésalaten skylles og snittes. Pærer skæres i fine både og kommes i en skål sammen med linser og salat.
- Rør dressingen godt sammen og vend salaten med den og fordel den blandede salat i fine skåle.
- Drys med de sprøde valnødder og server de lune rugbrød med gedeost og gerne et stænk honning over. Server til den friske linsesalat.
Velbekomme!
You must be logged in to post a comment.