Luxus morgen omelet med banan

Luxus morgen omelet med banan

Normalt er jeg en rigtig grødpige om morgenen, men ifbl. med et studieprojekt om paleokost, skulle jeg i nogle dage skulle prøve på egen krop at undgå korn- og mejerprodukter, og jeg måtte derfor ty til noget andet end min elskede havregrød at stille min sult med med. Det blev så til en omelet med bestående udelukkende af æg og banan serveret med nogle hele skiver banan til. Nu efter endt projekt synes jeg dog, at den trængte til en opdatering med nogle af de i øvrigt sunde men “forbudte” fødevarer som paleokosten undgår – Så her er den så i en udgave tilsat lidt hvedeklid for at få alt det bedste og sundeste fra kornet, lidt vaniljesukker i dejen så den dufter og smager fantastisk, og så serveret sammen med skyr, lidt flydende honning og nødder. Jeg foretrækker til hver en tid denne udgave, men prøv selv derhjemme! Morgen omeletten mætter godt, og så smager den næsten som dessert! Perfekt til en luxus morgen.


Til 1 person – Tilberedningstid: ca. 10 min.

 

Ingredienser

2 æg

1 moden banan: 1/3 til dejen og resten til servering i skiver

1/2 tsk vaniliesukker

1 spsk. hvedeklid

1 tsk. olie til stegning

lidt skyr og honning til servering

evt. lidt ristede nødder

 

Sådan gør du

  • Kom æg, 1/3 af bananen, hvedeklid og vaniliesukker i en smal skål og blend det med en stavblender til det er ensartet – eller pisk det blot sammen med en gaffel og rør most banan i.
  • Varm en pande op med olien og hæld dejen på og bag den et par minutter på middelvarme på den ene side, inden den med lidt snilde vendes med en spatel og steges på den anden side.
  • Læg omeletten på en tallerken og skær det resterende banan i skiver og drys over og fold den varme omelet sammen. Server sammen med en god klat skyr, et drys honning eller sirup og sprøde, ristede nødder hakket groft.

God appetit og god morgen!

Luxus morgen omelet med banan