14. maj 2016
Rabarbertrifli med crunch

De danske rabarber er overalt for tiden! En nem måde at nyde deres skønne smag er selvfølgelig i en klassisk rabarbertrifli med lag af syrlig kompot, en tyk og sød vaniljecreme og til slut en sprød crunch på toppen. Det er ren forkælelse. Crunch’en er her lavet af havregryn, mandler og makroner, som jeg synes passer perfekt til den lille dessert, og så knaser det dejligt. Anret din rabarbertrifli i glas, så man kan se de smukke lag – og så er det ellers bare at nyde smagen af dansk forår.
Til 4 personer: Tilberedningstid: ca. 1 time og 30 min.
Ingredienser
Kompot
400 g rabarber
60 g sukker
Creme
3 spsk sukker
1 vaniljestang
2 dl mælk
2 æggeblommer
2 tsk majsstivelse
Crunch
25 g smør
2 spsk sukker
1 dl havregryn
50 g markroner
25 g mandler
Sådan gør du
- Rengør rabarber og skær i mindre stykker. Kom i en gryde med sukker og lad det koge til en kompot i ca. 10 min. Undgå at gøre for meget i kompotten når den koger, hvis du gerne vil bevare hele stykker rabarber. Sæt på køl.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Adskil kornene med lidt sukker og bagsiden af en ske. Bland sukker og vanilje i en lille gryde med mælk, æggeblommer og majsstivelse og kog op under konstant omrøring til den tykner til en creme. Sæt på køl og lad både creme og kompot køle helt af.
- Bland havregryn med grofthakkede mandler og knus makronerne med hænderne og bland det hele.
- Kom smør og sukker på en pande og varm op. Når det er helt smeltet og begynder at brune kommes havregrynsblandingen på. Rist i et par minutter under konstant omrøring til den er gylden. Lad køle på en rist eller bageplade med bagepapir.
- ‘Byg’ triflierne op ved skiftevis at fordele rabarberkompot, creme og crunch i fine glas.
- Spis de lækre rabarbertrifli med det samme!
You must be logged in to post a comment.