Salade chèvre chaud

Salade chèvre chaud

Den franske bistroklassiker salade chèvre chaud er en af mine absolutte favoritter. Er jeg ude at spise, og den er på menukortet, føler jeg mig næsten forpligtet til at vælge den, da jeg ellers ved, at jeg vil fortryde det senere! Heldigvis er det faktisk ganske nemt at lave den derhjemme selv, og salaten vil uden tvivl vække begejstring med sit smukke udseende og gode smag.
Kombinationen af den karakteristiske smag af cremet og aromatisk gedeost, gratineret på sprødt brød, serveret på en let bladsalat med vinaigrette… er bare magisk. Jeg har her tilføjet salaten tørrede tranebær og friske nektarinfrugter, der med syre og sødme spiller godt op til den fede og fyldige ost. Derudover drysser jeg med sprøde og karamelliserede valnøddekerner, der knaser godt og tilfører et bittert tvist. Server din salade chèvre chaud som en dejlig forret eller en let hovedret. Og altid med en tør hvidvin til. Velbekomme. 


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min.

 

Det skal du bruge

Karamelliserede valnødder
50 g rørsukker
1/4 tsk. salt
100 g valnøddekerner

Salat
4 skriver lyst brød – gerne ciabatta
ca. 4 x 75 g god gedeost i skiver
400 g napolitana salatblanding
4 søde nektariner
50 g tørrede tranebær

Dressing
4 spsk. god olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1-2 tsk. acaciehonning
salt og peber

 

Sådan laver du salade chèvre chaud

  • Drys rørsukker og salt på en tør pande og lad det smelte til karamel. Tilsæt valnøddekernerne og vend hurtigt rundt. Kom nødderne ud på en kold tallerken, skil dem af med to gafler og lad køle af.
  • Tænd ovnen på 210 grader. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og læg skiverne af gedeost herpå. Gratiner brødende i ovnen i ca. 10 min. eller til osten er blevet gylden. Imens brødene bages, vendes salaten sammen.
  • Skyld napolitana salaten god og ryst fri for vand. Skær nektarinerne i tynde både og kom dem i en stor skål sammen med salat og tørrede tranebær.
  • Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend rundt med hænderne og fordel salaten på fire tallerkener.
  • Læg et lunt brød med gratineret gedeost på toppen af salaten og drys med de karamelliserede valnødder.
  • Server straks.

Velbekomme.

 

salade chèvre chaud med valnødder

salade chèvre chaud med valnødder