Sensommersalat med blomkål og quinoa

En sprød og mættende salat med quinoa og gode råvarer fra sensommeren. Blomkål bliver super lækkert når det skæres papirtyndt som her, og blot får en anelse dressing til at give lidt ekstra smag – den beholder et sprødt bid, men er stadig dejligt frisk. Sammen med quinoa og søde cherrytomater bliver det en lækker salat, der mætter godt som tilbehør til aftensmaden, men også perfekt en som frokost. Hvis der da er rester selvfølgelig!
Til 1 stor salat, ca. tilbehør til 4 – Tilberedningstid: ca. 30 min.
Ingredienser
120 g quinoa
400 g blomkål
100 g salatblade – eks mix salat eller ruccola
150 g små cherrytomater
ca 100 g sorte oliven
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
skal af 1/2 øko citron
1 spsk hvid balsamico eddike
1 tsk flydende honning
salt og peber
Sådan gør du
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af i køleskabet hvis du har god tid, ellers skyld den i en sigte i koldt vand og lad den dryppe god af. Kom det i en stor skål.
- Skær blomkålen i store stokke og kør forsigtigt hver enkelt på et mandolinjern, sådan at blomkålen skæres i fine tynde skiver.
- Skær tomater i halve og skyld salaten godt og vend det sammen med blomkål og oliven i skålen med quinoa.
- Rør dressing sammen af olivenolie, balsamico, honning, citronsaft og citronskal og smag den til med salt og peber. Hæld dressingen ud over salaten og vend godt i salaten. Server salaten med quinoa med det samme.
Velbekomme!
You must be logged in to post a comment.