Spidskålssalat med kerner og blå birkes

Spidskålssalat med kerner og blå birkes

Et bud på en super nem og virkelig lækker spidskålssalat, som man hurtigt kan lave til grillmaden, når det skal gå lidt stærkt! Spidskål er allerbedst lige nu, og du kan få flotte danske og helt friske af slagsen, så det er med at benytte sig af dem nu! En nem citron- og honning dressing passer perfekt til spidskål og jeg synes, at det gør det ekstra friskt. Drysset med ristede solsikkekerner som smager dejligt nøddeagtig og de blå birkes, giver det et sprødt og lidt anderledes tvist til salaten, som jeg er helt vild med. Skal det være ekstra lækkert, kan du selvfølgelig også smuldre lidt god feta i !


Tilbehør til 4 personer – tilberedningstid: ca. 15 min.

 

Ingredienser

1/2 stort spidskål

3/4 dl solsikkekerner

1  spsk blå birkesfrø

2 spsk olivenolie

1 1/2 spsk citronsaft

1 tsk flydende honning

salt og peber

 

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er flot gyldne, og lad dem køle på en tallerken. På pandens eftervarme kommes birkes og et ristes et par sekunder til de begynder at dufte. Lad dem køle af med de andre kerner.
  • Snit spidskålen helt fint i tynde strimler og kom den i en skål.
  • Rør dressingen sammen af olivenolie, citronsaft, honning og smag den til med lidt salt og peber.
  • Vend spidskål, kerner og birkes sammen med dressing i en skål og server din spidskålssalat som tilbehør til din sommermad.

Velbekomme!

Spidskålssalat med blå birkes

Spidskålssalat med blå birkes