Sprøde falafel med grøntsager og tahindressing

Sprøde falafel med grøntsager og tahindressing

Sprøde og lune falafel med masser af smag og krydderier er virkelig lækkert, og er for mig rigtig god hyggemad! Jeg har tilføjet lidt ekstra grøntsager til falaflerne, sådan at de gemmer på overraskelser af peberfrugt, majs og grøn spinat, og jeg synes bare det gør dem ekstra gode! Jeg kan godt lide at spise dem som de er, med salat og dressing til, men også at komme dem i lune pitabrød og spise dem som lækker vegetarisk fastfood!


Til 4 personer – Tilberedningstid: udblødningstid + ca. 35 min. tilberedning

 

Ingredienser

Falafel

250 g tørrede kikærter, udblødes natten over i koldt vand (skal ikke koges!)

1 bundt frisk koriander eller persille

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 tsk stødt spidskommen

1 tsk salt

lidt peber

1/2 rød peberfrugt

50 g majs

75 dampet spinat eller optøet fra frost og knuet fri for vand

2 æg

evt 1 chili

desuden ca. 1 liter rapsolie til at stege falaflerne i.

 

Tahin dressing

2 dl creme fraiche eller yoghurt

1 spsk tahin

1 spsk citronsaft

salt og peber

 

Sådan gør du

  • De udblødte kikærter kommes i en foodprocessor med løg, hvidløg, koriander, spidskommen, salt, peber og æg og køres til en ensartet masse.
  • Peberfrugt skæres i helt små tern og røres sammen med majs, spinat og evt finthakket chili i kikærtemassen.
  • Dressingen røres sammen af creme fraiche eller yoghurt, tahin og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  • Hæld rapsolien i en tykbundet gryde eller en pande med en forholdsvis høj kant og varm olien godt op. Olien er varm når man kan stikke en trætandstik ned i olien og se at det bruser og bobler omkring træet. Når olien er blevet godt varm holdes varmen på mellemtemperatur.
  • Form med en ske kugler af falafelmassen på størrelse med små bordtennisbolde. Sænk ca. 5 stk af gangen ned i olien med en hulske og lad dem stege i olien til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt så de får samme farve over alt. Tag dem op med hulskeen igen og lad dem køle på fedtsugende papir. Det er vigtigt, at man ikke steger for mange falafler af gangen, da det kan gøre at olien mister sin temperatur og ikke kan fritere ordenligt. Når du er færdig med olien, skal du lade den køle af, og du kan derefter hælde olien tilbage på flasken og gemme den til næste gang du skal fritere noget – olien kan bruges et par gange. Skal du ikke bruge den foreløbig, kan du smide olien ud i flasken i stedet for at hælde den i afløbet!
  • Server de lune og sprøde falafel med salat, brød og tahindressingen til – eller kom det hele i gode pitabrød og lav det til lækker sommer fastfood!

Velbekomme!

Sprøde falafel med grøntsager

Sprøde falafel med grøntsager

Sprøde falafel med grøntsager og tahindressing