Tærte med asparges og nye gulerødder

Grøntsagstærter bliver jeg aldrig træt af, og her har jeg lavet en udgave med frisk og ny sommergrønt. Små fine og lysegrønne danske asparges og nyoptrukne gulerødder, lægges på rad og række og giver en smuk tærte, og et super fint snit. Smagen fejler selvfølgelig også helt i top!
1 tærte – Tilberedningstid: ca 1 time.
Ingredienser
Dej til en tærteform på ca 11 x 35 cm
75 g hvedemel
75 g fuldkornmel, eks ølandshvedemel eller rugmel
40 g olie
40 creme fraiche
ca. 1/2 dl vand
1/2 tsk salt
Fyld
ca. 200 g nye asparges
ca. 150 g nye små gulerøder med, skrubbet godt
4 æg
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
peber
Sådan gør du
- Til at lave dejen er det nemmeste at bruge en food processor, men ellers kan hænderne selvfølgelig også bruges! Bland alle ingredienser til dejen sammen og juster med vandet til du har en god konsistens, men dejen må gerne være lidt mere fugtig end en normal tærtedej, da den indeholder fuldkorn. Det er lidt længere tid om at opsuge vandet, så når den er æltet kommes den i køleskabet, og står gerne 1/2 time inden den udrulles. Så har melet haft tid til at suge væden, og dejen er klar til at rulles ud.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud sådan at den passer til din tærteform, og pres overskydende dej af ved at presse det ned over kanten. Så bliver den flot og ensartet. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 min.
- Imens gøres fyldet klar: gulerødderne skrælles hvis de er meget beskidte, ellers skrubbes de blot godt. Flæk dem på langs og skær dem i lange stænger så de bliver ca. lige så tykke som dine asparges. Varm en gryde op med vand i bunden og lidt salt, og bring det i kog. Blancher gulerodsstængerne i ca 1 min, og skyld dem med koldt vand. Dryp af.
- Rens asparges og knæk den nederste træede ende af, ved at bøje dem og se hvor de knækker af sig selv.
- Pisk æggemassen godt sammen af æg og creme fraiche, og den krydr den med salt og peber.
- Fyld den forbagte tærtedej med asparges og gulerødder og hæld æggemassen over. Gem evt lidt af grønten og læg det først på når æggemassen er hældt i – så giver det en fin overflade på toppen af tærten.
- Sæt tærten ind i ovnen igen og bag den i ca. 30 min til den er flot og gylden. Lad den køle lidt af inden servering. Spis med en god salat til!
Velbekomme!
You must be logged in to post a comment.