Tarte au citron – mini!

Tarte au citron – mini!

Tarte au citron er nok noget nær min favoritkage! Med sprød og porøs tærtebund, syrligt citron cremefyld og karamelliseret marengs på toppen bliver det ikke bedre – Og så måske alligevel, når man som her får sin egen minitærte, man kan spise for sig selv. De er virkelig yndige og bliver et sikkert hit, til gæstemiddagen, venindeaftenen eller til en ekstra god eftermiddag.


Ca. 8 stk. mini tærter – Tilberedningstid: ca. 2 timer

 

Ingredienser

Tærtebunde

250 g mel

70 g sukker

125 g koldt smør i tern

2 æggeblommer

evt. lidt vand

Tørrede bønner el. linser til blindbagning – eks kikærter, eller ris.

Citron creme

2 æg

75 g sukker

1 øko citron – saft og skal heraf

¼ dl piskefløde

40 g smør, smeltet


Marengs

3 æggehvider

200 g flormelis

1 tsk eddike el. citronsaft

Desuden 8 små tærteforme (ca. 10 cm diameter) med løs bund

 

Sådan gør du

Tærtebunde

  • Bland mel og sukker sammen og smuldr smør heri. Tilsæt sammenpiskede æggeblommer og saml hurtigt dejen – tilsæt evt. lidt vand hvis den er for tør.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik cirkler så de passer til de små tærteforme og beklæd dem med dejen. Dæk bundene med staniol og fyld tørrede bønner/linser i formene så de holder formen under bagningen.
  • Bag tærtebundene midt i oven i ca. 15 min ved 175 grader. Tag ud, fjern staniol og bønner/linse og lad dem køle  lidt mens du laver fylder.

Citroncreme

  • Pisk æg og sukker hvidt med en håndmixer. Tilsæt citronsaft og -skal og rør fløde og smeltet smør i.
  • Fordel cremen i de forbagte bunde og bag tærterne ved 175 grader i ca. 30 min eller til de er gyldne på toppen og let faste ved et forsigtigt tryk. Køl af.

Marengs

  • Pisk æggehviderne med ca. 4 spsk af sukkeret til det er helt stift, og pisk derefter resten af sukkeret i lidt af gangen til marengsen er meget tyk og sej. Tilsæt da eddike eller citronsaft og pisk det ind i marengsen.
  • Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sæt toppe ovenpå den bagte citroncreme.
  • Bag kort tærterne igen øverst i oven under grillelementet til marengsen er gylden (hold øje konstant) eller brug en gasbrænder til at brune den kort med. Server.

Velbekomme!

citron tærte med ske

citron tærte ovenfra