Tomattærte i grov og sprød bund
Madtærter i alle afskygninger er jeg helt vild med, og denne tomattærte med søde cherrytomater er ingen undtagelse. Tærtebunden er fedtfattig sammenlignet med klassiske tærtebunde, da den normale store mængde smør er skiftet ud med en mindre mængde vegetabilsk olie og lidt yoghurt, og så er halvdelen af melet fuldkorn i form af rug – En opskrift jeg har brugt i flere år og synes er super lækker, da den næsten bliver dejlig sprød.Tomaterne er forkælet ekstra med et lille nip sukker, ikke noget der gør maden sød, med som ved bagningen fremhæver den naturligt søde smag i cherrytomaterne og gør dem mere aromatiske. Server tomattærten lun med en god salat til.
Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time.
Ingredienser
Bund
100 g hvedemel
100 g rugmel
50 g flydende olie, eks raps eller oliven
50 g yoghurt, skyr eller lignende
1/2 – 1 dl vand
1 tsk salt
Fyld
250 cherrytomater
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
2-3 æg afhængig af størrelse
3/4 dl yoghurt
2 tsk sød sennep
Salt, peber og et nip sukker
Basilikum, frisk
Mozarella eller feta
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til tærtebunden i en foodprocesser og og kør til du kan samle den og synes den har en god konsistens. Juster evt med vand. Lad den hvile i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen ud så den passer til en tærteform og beklæd denne med dejen. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200 grader og tag den ud.
- Skær tynde ringe af rødløget og snit ligeledes hvidløget fint og drys det over den forbagte tærtebund.
- Rør æg, yoghurt og sennep sammen og tilsæt lidt salt og peber og fordel massen over bunden.
- Halver tomaterne og læg dem ned i æggemassen med snitfladen opad. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Drys til slut et nip sukker over tomaterne, for at fremhæve deres søde smag.
- Bag tærten midt i ovnen i ca 35 min ved 200 grader, eller til tomattærten er flot gylden.
- Tag ud af ovnen og lad køle i ca 20 min. Pynt med frisk mozarella eller feta og basilikum og server tomattærten sammen med en god salat.
God appetit
You must be logged in to post a comment.