Stegt laks med lun fennikelsalat og kantareller

Stegt laks med lun fennikelsalat og kantareller

En lækker hverdagsret med pandestegt laks, en lun fennikelsalat med danske og syrlige clara friis pærer, og toppet med stegte solgule kantaller. Som tilbehør har jeg blot kogt nogle små kartofler, men det kunne med fordel også være en mos – fx af hokaidogræskar som også er i sæson nu. Nemt og lækkert er det i hvert fald!


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 35 min.

 

4 ferske laksefiletter

2 fennikel

2 små pærer, fx clara friis

1 tsk honning

frisk citronsaft

1 kg små kartofler – eller prøv også med en mos af græskar!

500 g svampe – eks de skønne kantareller der er i sæson netop nu.

olivenolie til stegning

salt og peber

  • Kog kartofler eller græskar og lav det evt til mos. Smag til med salt og peber.
  • Snit fennikel i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær pærer i tynde både, og varm en pande op med lidt olivenolie. Steg fennikel og pære sammen med honning ved jævn varme til det er mørt og en anelse karamelliseret. Smag til. Kom salaten på et fad og hold den lun ved at pakke den ind i alufolie til servering.
  • Steg svampe gyldne og møre på panden. Drys med salt og peber.
  • Laksefiletter steges ved jævn varme et par minutter på begge sider til de er gyldne men stadig saftige.
  • Server laksen sammen med den lune fennikelsalat, med stegte svampe og kogte kartofler eller mos.

Velbekomme!

efterårsret1

efterårsret3

efterårsretsnit